نئوبانک یا بانکداری دیجیتال در مرکز هوش مصنوعی و احراز هویت احرازشو

نئوبانک و بانکداری مجازی
نئوبانک و بانکداری مجازی در مرکز هوش مصنوعی احرازشو

نئوبانک یا بانکداری دیجیتال در مرکز هوش مصنوعی و احراز هویت احرازشو

بانکداری مجازی و نئوبانک از دهه 80 در ایران مطرح شد و جهت عملیاتی کردن آن با چالش احرازهویت اشخاص مواجه شد اما اکنون با پیشرفت چشمگیر فناوری هوش مصنوعی راهکارهایی جهت رفع این مشکل ارائه شده است که در این مقاله به بررسی مطالب می پردازیم.

نئوبانک و بانکداری مجازی

نئو بانک، موسسه هایی هستند که خدمات مالی خود را کاملا در بستر اینترنت و آنلاین انجام می دهند.برخلاف بانکداری های سنتی که برای انجام امور بانکی و مالی مجبور به مراجعه حضوری در شعب بود، در بانکداری مجازی و نئوبانک دیگر نیازی به مراجعه حضوری نیست و به صورت کاملا آنلاین تمامی امور بانکی را م یتوان انجام داد.

مقایسه بانکداری دیجیتال و آنلاین در مقابل نئوبانک

بانکداری های دیجیتال و آنلاین وابسته به بانکداری های سنتی هستند، به اینگونه که اگر بانک سنتی بخواهد برخی از امور را در بستر اینترنت انجام دهد، از بانکداری دیجیتال و آنلاین استفاده می کند.

برخلاف بانکداری دیجیتال و آنلاین که وابسته به بانک های سنتی هستند نئوبانک ها، بانک های جداگانه ای بوده و کاملا مستقل از بانکداری های سنتی هستند و تمامی امور در بستر اینترنت و مجازی انجام می شود. نئوبانک ها هیچ شعبه حضوری ندارند و تمامی کار ها به صورت دیجیتالی انجام می شود به همین جهت نسبت به بانکداری های سنتی خدمات محدودتری ارائه می دهند.

نئوبانک ها در جهان

نئو بانک در جهان به یک پلتفرم تجاری سودآور تبدیل شده است به طوری که در دنیا قانون گذاری شده است. از مزیت نئوبانک پایین بودن کارمزد ها و تجربه کاربری عالی در این بانک ها می توان اشاره کرد.

زیرساخت های مورد نیاز جهت عملیاتی شدن نئوبانک ها

زیرساخت هایی که برای عملیاتی شدن نئوبانک ها به آن نیاز داریم موبایل های هوشمند و اینترنت می باشد اما فناوری هوش مصنوعی ویادگیری ماشین است که اجرای نئوبانک را امکان پذیر کرده است.

درواقع گوشی های هوشمند شعبه های بانکداری هستند ولی عاملی که باعث اجرایی شدن این بانک ها شده است فناوری هوش مصنوعی می باشد. فرایند هایی که نیاز به نیروی انسانی و تایم زیادی داش تاکنون با فناوری هوش مصنوعی و در کمترین زمان انجام می شود. یکی از اموری که در بانکداری سنتی نیاز به نیروی انسانی دارد احرازهویت افراد می باشد که اکنون با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی احرازهویت افراد برپایه هوش مصنوعی و به صورت غیر حضوری انجام می شود.

احرازهویت در نئوبانک‌ها

نیاز به بانکداری در بستر اینترنت و آنلاین از خیلی وقت پیش حس شده است و از دهه 80 این ایده نئوبانک در ایران مطرح شده است اما یکی از دغدغه ها ئو چالش ها برای ایجاد این بیزینس احرازهویت افراد بوده است. بانک های یکه قصد پیاده سازی این بیزینس را داشتند در نظر داشتند که چندین شعب ایجاد کنند که اشخاص حداقل برای بار اول به این شعب مراجعه کرد هو احرازهویت را انجام دهند. ولی امروزه با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی این مانع برداشته شده است و افراد به صورت غیرحضوری احرازهویت خود را انجام می دهند. احرازهویت از فرایندهایی است که با وجود گوشی های هوشمند و اینترنت نیازمند نیروی انسانی است اما اکنون به کمک هوش مصنوعی دیگر نیازی به نیروی انسانی نمی باشد

متداول ترین روش احرازهویت در نئوبانک

متداول ترین روش احرازهویت، احرازهویت غیر حضوری چهره ضبط شده است که در بین بانک ها و مردم از مورد استقبال بیشتری قرار گرفت. این روش برپایه هوش مصنوعی می باشد وامنیت و تجربه کاربری بالایی دارد.

در واقع در احرازهویت باید دو مولفه را مورد بررسی قرارداد، اولی اینکه فردی که احراز را انجام می دهد همان شخصی باشد که درخواست ارسال کرده است و دومی اینکه شخصی که در حال احرازهویت می باشد به صورت زنده و در همان لحظه احرازهویت را انجام دهد.

رویکرد بانک مرکزی در مورد احرازهویت در نئوبانک

بانک مرکزی در حوزه بانکداری آنلاین و نئوبانک اقداماتی را انجام داده است و گروه های مختلفی روی این موضوع کار می کنند. یکی از مباحثی که در این گروه ها مطرح می شود احرازهویت آنلاین است.

استفاده سیستم بانکداری کشور از هوش مصنوعی و احرازهویت دیجیتال

با وجود اینکه چندین بانک از احرازهویت بر پایه هوش مصنوعی استقبال نکردند اما بنظر می رسد که آماده ی این تحول بزرگ هستند. تنها مبحثی که در این حوزه مطرح است مبحث قانون گذاری می باشد  که اگر بانک مرکزی این مسئله را حل کند، احرازهویت آنلاین در بانکداری عملیاتی خواهد شد.