احراز هویت بیومتریک چیست؟

احرازهویت بیومتریک جهت اهداف امنیتی انجام می شود. بعد از تایید احراز هویت دسترسی های لازم به کاربر داده میشود تا وقتی که از روش های تشخیص احراز هویت بیومتریک استفاده شود احتمال تغییر و فاش شدن اطلاعات هویتی تقریبا به صفر میرسد زیرا اطلاعات بیومتریک هستند و متعلق به خود شخص می باشد و قابل حدس زدن و یا فراموشی نمی باشد در این راست میتوان به امنیت کامل آن اعتماد کرد. در ادامه مقاله به بررسی احراز هویت هوش مصنوعی میپردازیم.

تعریف سیستم بیومتریک

سیستم بیومتریک فناوری قایل اعتماد و هئوشمند است که برای تشخیص هویت افراد استفاده میشود. سیستم بیومتریک براساس آنچه که انسان ها هستند شکل گرفته است و سیستم بیومتریک با هدف افزایش امنیت به وجود آمده است. سیستم احرازهویت بیومتریک از اطلاعات شخصی محافظت میکند و امکان تغییر و فاش شدن اطلاعات را به صفر میرساند. با توجه به اینکه هنگام احراز هویت بیومتریک از اثرانگشت، چهره، صدا، کارت ملی و … فرد استفاده میشود احتمال دسترسی به این اطلاعات صفر و یا نزدیک به صفر خواهد بود. در سیستم بیومتریک اطلاعات وابسته به ویژگی ها و فیزیک فرد است به طور کلی، هر خصوصیت و ویژگی که فرد دارد، می‌تواند در تعریف سیستم بیومتریک ارزش و کارایی داشته باشد.

احراز هویت بیومتریک چیست؟

احراز هویت بیومتریک، فرایندی است که برای احرازهویت از ویژگی و رفتار افراد استفاده میشود. این ویژگی و رفتار ها مختص فرد است و همه ی اطلاعات منحصر بفرد می باشد. این اطلاعات فیزیکی و رفتاری افراد از سرویس های اینترنتی بدست می آید. جهت احرازهویت بیومتریک داشتن یک پایگاه داده جامع لازم است و تقریبا احرازهویت بیومتریک بدون پایگاه داده بی معنی است. پایگاه داده قابلیت مدیریت محتوای داده های موجود برای احراز هویت را دارد و با گسترش پایگاه داده، قدرت پایگاه داده افزایش میابد. پس از ثبت اطلاعات هویتی اشخاص در پایگاه داده، اطلاعات هویتی اشخاص با اطلاعات قبلی که در پایگاه داده موجود است مقایسه میشود.

اطلاعات بیومتریک

اطلاعات بیومتریک انواع مختلفی دارد مثل تشخیص چهره، اثر انگشت، قرنیه چشم، صدا، رگ دست و… که در این مقاله به بررسی برخی از آنها میپردازیم.

1. داده بیومتریک چشم

یکی از اطلاعات احرازهویت، بیومتریک چشم است. تعداد زیادی از سیستم های بیومتریک جهت احراز هویت به کمک اطلاعات بیومتریک چشم فقط رنگ عنبیه چشم را آنالیز و بررسی می کنند. اما سیستم های احرازهویت پیشرفته از عروق خونی داخل چشم استفاده می کنند وآن را مورد بررسی قرار می دهند. هیچ دو شخصی اطلاعات بیومتریک چشم آنها با هم یکسان نمی باشد از این جهت احتمال بروز خطا در اینگونه سیستم ها بسیار کمتر خواهد بود.

.2 اطلاعات بیومتریک اثر انگشت

با توجه به اینک اثرانگشت هر فرد منحصربفرد است اطلاعات بیومتریک اثرانگشت از گذشته جهت احراز هویت مورد استفاده قرار گرفته است. در موبایل های هوشمند و لپتاپ های شخصی از احراز هویت اثرانگشت استفاده شده است.

احراز هویت بیومتریک ، مرکز هوش مصنوعی ، احراز هویت ، api احراز هویت
احراز هویت بیومتریک ، مرکز هوش مصنوعی ، احراز هویت ، api احراز هویت

3. اطلاعات بیومتریک چهره فرد و تشخیص چهره

اطلاعات بیومتریک چهره و تشخیص چهره یکی از مناسب ترین اطلاعات بیومتریک است زیرا هیچ دوشخصی را نمیتوان یافت که چهره های یکسانی داشته باشند.رنگ پوست، محل قرارگیری چشم و ابرو و فاصله آنها از هم در هر چهره ای متفاوت است.

4. اطلاعات بیومتریک صدا

صدای افراد از دیگر مواردی است که بین افراد متفاوت است و میتواند اطلاعات بیومتریک مناسبی جهت احراز هویت باشد.ویژگی هایی مثل لحن، لهجه، طول موج صدای افراد مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد.

5. اطلاعات بیومتریک کف دست

استفاده از اطلاعات کف دست جهت احراز هویت به ندرت استفاده میشود. ولی از دیگر اطلاعات احراز هویت است که میتوان از آن جهت احراز هویت بهره برد و معیار هایی که مورد بررسی قرار میگیرد طول و قطر انگشتان و ضخامت پوست می باشد.

6. اطلاعات بیومتریک هندسه رگ‌ها

هندسه رگ ها نقش بسزایی در تشخیص هویت افراد دارد. هندسه رگ های کف دست هر فرد منحصر به فرد است و جهت ثبت این اطلاعات در پایگاه داده میبایست سیاهرگ ها را در الویت قرار داد.

7. اطلاعات بیومتریک DNA

DNA از دیگر اطلاعات احراز هویت بیومتریک است که این احراز هویت بیشتر در مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگرد.

8. اطلاعات بیومتریک امضا

از دیگر اطلاعات منحصربفرد هر شخص امضا هر فرد است که از این داده نیز میتوان جهت احراز هویت استفاده کرد. با ارسال تصویر امضا در سیستم های مجهز به احراز هویت بیومتریک میتوان فرایند احراز هویت را انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *